053 - 208 70 11

Dakdekker nodig in Hengelo?

Plat dak isoleren Hengelo

Het isoleren van platte daken kan op verschillende manieren, aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak. Beide manieren hebben voor- en nadelen. Als alternatief voor de traditionele dakisolatie kun je ook kiezen voor een zogenaamd ‘groendak’: begroeiing van natuurlijke materialen zorgt daarbij voor isolatie van het dak.

In Hengelo en omgeving adviseren wij je graag over de juiste isolatiewijze voor het dak en zorgen we dat het isolatiemateriaal snel en perfect wordt geplaatst. Je zult al snel merken dat uw energiekosten dalen! Neem contact met ons op via 053 - 208 70 11 om een afspraak te maken of vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen.

Isolatie aan de binnenzijde

Als het platte dak aan de binnenkant wordt geïsoleerd, heet dat ook wel een koud-dakconstructie. Het isolatiemateriaal, in de meeste gevallen steenwol, wordt aangebracht tussen de dragende constructie en het dak, met als gevolg dat het dak de (koude) temperatuur van buiten aanneemt.

Deze manier van isoleren is goedkoop maar brengt wel enig risico met zich mee, met name voor houten dakconstructies. Het vocht van binnenuit kan namelijk niet meer weg en zal dus in de dakconstructie gaan zitten, met mogelijk rottend hout als gevolg. Om deze reden wordt er altijd een dampremmend folie aan de binnenzijde van het isolatiemateriaal geplaatst, waardoor de dakconstructie beschermd wordt tegen optrekkend vocht.

Isolatie aan de buitenzijde

Je kunt er ook voor kiezen om het platte dak aan de buitenzijde te laten isoleren. Er ontstaat dan een zogenaamde warm-dakconstructie: het dak zal de warme binnentemperatuur aannemen. Door deze manier van isolatie voorkom je dakschade door optrekkend vocht.

Het gevolg is echter wel dat het dak hoger komt te liggen door de isolatieplaten die worden gebruikt. De afwatering moet hierop worden aangepast, zodat er geen stilstaand water op het dak kan ontstaan. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee, maar is essentieel: anders verliest het isolatiemateriaal zijn functie en kan er in het ergste geval lekkage ontstaan.

Contact met Kamphuis Dakbedekking & Renovatie

Wil je meer weten over dakisolatie of heb je vragen over de mogelijkheden voor jouw woning? Je kunt ons bereiken op 053 - 208 70 11 en via het contactformulier. We adviseren je graag over de meest geschikte toepassing voor jouw situatie.

 
 

Waarom Kamphuis Daktechniek?

  • Specialist in bitumen dakbedekking
  • Ervaren dakdekkers in Twente
  • VCA Certificering voor kwaliteit
VCA gecertificeerd

Ons werkgebied

Hengelo, Enschede, Borne, Oldenzaal, Deurningen, Boekelo, Delden, Lonneker, Zenderen, Tusveld.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u direct een afspraak maken.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken voor de door u opgegeven voorkeursdata.

shortcodeCommand = [bono_appointment]

Werkgebied

Hengelo, Enschede, Borne, Oldenzaal, Deurningen, Boekelo, Delden, Lonneker, Zenderen, Tusveld.

Diensten

  • Bitumen daken
  • Nieuwbouw
  • Lekkage plat dak
  • Renovatie dakbedekking
  • Uitgebreide dakinspectie

Hoofdvestiging